Simpozionul Internațional de Arte Vizuale ”ARTA ÎN GRĂDINĂ”, aflat la cea de a X-a ediție a avut loc la Grădina Botanică Jibou, în perioada 23 august – 1 septembrie 2021.
Expoziția a fost alcătuită din lucrările realizate de către artiștii participanți la tabăra de creație: Florin Gherasim (Cluj-Napoca), Ioan Gînscă (Cluj-Napoca), Lucian Muntean (București), Mariana Pașcalău (Ungaria), Mariana și Alexandru Picovici (Turda), Nicolae Suciu (Baia Mare), Radu Șerban (Cluj-Napoca) și Sorin Tîrt (Cluj-Napoca).
 
Piroștie, boace, bolfoi, tioaștie, găluști, pumni, învârtitie… Adică, sarmale.
Degustare și poveste. Toate aceste bunătăți au fost gătite și însuflețite de Mircea Groza de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sălaj Plus.
Artiștii din simpozion și invitații lor au savurat o cină pe cinste.
Foto credit: Lucian Muntean
A.D.I. Sălaj Plus
 
  Toate lucrările realizate de către artiști vor fi donate și vor întregi colecțiile de artă contemporană ale instituțiilor organizatoare: Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Centrul de Cercetări Biologice Jibou și Primăria Jibou.
Curatorul Simpozionului:
Ioan Gînscă
Coordonatorul Simpozionului:
Radu Șerban
În perioada 24-31 august, în holul Serelor Grădinii Botanice, a putut fi vizitată și expoziția de acuarelă „Picătura de apă” a artistului bucureștean Lucian Muntean.
 
Simpozionul Internațional de Arte Vizuale este organizat sub egida următoarelor instituții: Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Centrul de Cercetări Biologice Jibou, Primăria și Consiliul Local Jibou, Asociația Prietenii Grădinii.
Partener media: Revista online Modernism.ro din București.
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.