Zilele Cetății Bathory

„Hai cu noi în Cetate – Zilele Cetății Bathory” se vrea a fi un eveniment de reconstituire istorică a perioadei medievale, bazat pe crearea unei tabere medievale și introducerea participanților la eveniment în atmosfera medievală a secolelor XV-XVI. Aflat la prima ediție evenimentul se va desfășura în cetatea medievală din orașul Șimleu Silvaniei (str. Stefanus Bathory, nr. 1). Printre activitățile reprezentative se vor afla:
– paradă militară călare prin oraș
– expoziție de arme și armuri
– demonstrații de luptă
– ateliere interactive pentru publicul larg
– ateliere de pictură
– prelegeri științifice
Activitățile vor începe Sâmbătă la ora 14.00 cu deschiderea oficială și primirea Hussarilor din Polonia în cetate și a ienicerilor de la Terra UltraSilvana.
Acest eveniment care este organizat în cadrul programului Zilele Europene ale Patrimoniului 2016 are ca scop promovarea patrimoniului cultural local. Lansate în anul 1985, Zilele Europene ale Patrimoniului au fost organizate în România începând cu anul 1999, ca inițiativă comună a Comisiei Europene și a Consiliului Europei. Cele 50 de țări semnatare ale Convenției culturale europene iau parte la Zilele europene ale patrimoniului, oferind vizite la noi comori culturale și deschizând clădiri istorice care sunt în mod normal închise publicului. Evenimentele culturale aduc în prim-plan meșteșugurile și tradițiile, precum și arhitectura și arta locale, și vizează, totodată, promovarea înțelegerii reciproce între cetățenii europeni.
Alătură-te nouă și HAI CU NOI ÎN CETATE!!!!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.