Participare la Târgul Național de Turism Rural de la Albac

admin EVENIMENTE

În perioada 1 – 3 septembrie 2017, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sălaj Plus a participat la Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac, unicul târg de turism rural din Transilvania și cel mai longeviv din România, ce reunește reprezentanţii din turism la nivel regional şi naţional: agenţii de turism, unităţi de cazare, firme prestatoare de servicii turistice, dar şi reprezentanţi ai unor judeţe şi localităţi cu potenţial în ceea ce priveşte turismul rural.

            În cadrul acestui târg, asociația a fost prezentă cu un stand expozițional unde au fost prezentate produse din magazinul Sălaj Shop, realizate de producătorii locali și meșterii populari sălăjeni, o expoziție de artă fotografică cu obiective, peisaje și instantanee reprezentative din viața comunităților rurale sălăjene. De asemenea, au fost distribuite cu titlu gratuit materiale de promovare a patrimoniului județului Sălaj.

            La târg au participat cel puțin 1000 de vizitatori, marea majoritate a vizitat și standul asociației, iar în urma discuțiilor cu reprezentanții A.D.I. Sălaj Plus și-au manifestat interesul de a vizita județul Sălaj, dar și aprecierea față de produsele expuse și față de oferta turistică prezentată.

            Evenimentul, ajuns la cea de-a XIII-a ediţie, a fost organizat de Consiliul Judeţean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba şi Primăria Albac, partenerul oficial al târgului fiind Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural Filiala Alba. Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac este o marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba.

            Ediţia din acest an a Târgului Naţional de Turism Rural a invitat participanții să descopere oferta zonelor turistice prezente la târg, dar şi ateliere de meşteşuguri populare şi de gastronomie tradiţională amenajate special în zona expoziţională.

            Organizat într-un nou concept şi cu o participare ridicată a judeţelor cu potenţial turistic, târgul a reunit cererea şi oferta din turismul rural, promovând totodată şi gastronomia, tradiţiile, meşteşugurile populare şi folclorul românesc autentic.

You May Also Like..

SERBAREA CÂMPENEASCĂ ,,SIMION BĂRNUȚIU”

SERBAREA CÂMPENEASCĂ ,,SIMION BĂRNUȚIU-Istorie și tradiție locală” este o manifestare culturală anuală, dedicată marelui om politic, istoric, filozof și pedagog, […]

A fost odată…

Porolissum Fest – Festivalul Roman Porolissum Zalău 2018 Am bătut la porțile de fier ale Daciei și am descoperit fascinanta lume […]

Porolissum Fest- Festivalul Roman Porolissum Zalău

La porțile de fier ale Daciei  30 iunie – 1 iulie 2018 Haideți să ne creăm noi amintiri faine! Vino […]