La Casa Orășenească de Cultură din Jibou este amenajată o încăpere de casă țărănească ce cuprinde obiecte vechi din zona Jiboului, un colț etnografic deschis pentru publicul interesat să vadă o reconstituire la scara mica a unei odăi ce cuprinde obiectele specifice locuințelor sălăjene vechi.
Tot aici se desfășoară un proiect care se numește «Haba urbană», un proiect prin care ne-am dorit să reconstituim șezătorile vechi românești la care cetățeni ai comunității se adunau, depănau amintiri și făceau lucru de mâna. Ne dorim astfel să îi învățăm pe cei de la oraș să facă ii, cu ajutorul celor doua persoane care au activitate acolo. Întâlnirile la habă au loc în fiecare săptămâna, în ziua de marți”, transmite directorul Casei de Cultura Jibou, Mihai Petriș.
Mulțumim doamnelor: Viorica Marian, Țăranu Maria, Simona David, Simona Big, Ramona Teglaș, Irina Teglaș, Iulia Langodar, Maria Opriș, Eva Ianchiș, Simona Marian și domnilor Ilieș Bogdan, Mihai Petriș
Fotografiile au fost realizate in cadrul Taberei de Fotografie ”Sălaj. Frumusețe, Tradiție, Poveste”,care este organizată de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj și Varadinum Foto Club Oradea, cu sprijinul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ”Sălaj Plus” și sub patronajul Uniunii Internaționale a Fotografilor (International Union of Photographers – IUP)
Sălajul are un mare potențial turistic, obiectivele sale de interes variind și acoperind o largă paletă (biserici de lemn, monumente de patrimoniu,muzee, peisaje, rezervații naturale,tradiții, meșteșuguri și multe altele.
Vă așteptăm în Sălaj să descoperiți ,,Frumusețe, Tradiție, Poveste”
Photo: Adela Rusu

Sursa: https://www.facebook.com/Sălaj-Frumusețe-Tradiție-Poveste