Festivalul Produselor Handmade

admin EVENIMENTE , , ,

PETALE-N VÂNT –  Proiect educaţional de caritate şi voluntariat

Ediția a V-a, C.A.E.N. 2019

           Proiectul educaţional de caritate şi voluntariat PETALE-N VÂNT, coordonat la nivel interjudeţean de o echipă de profesori valoroşi de la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, a ajuns la etapa în care se poate vorbi despre Conferinţa finală. Este momentul bilanţului, moment în care ne propunem să aducem la cunoştinţa instituţiilor partenere şi a comunităţii locale şi judeţene rezultatele remarcabile prin care acest proiect unic în Sălaj se dovedeşte a fi şi unul de excepţie.

Prin reunirea a peste 80 de unităţi de învăţământ din douăzeci judeţe partenere (Alba, Argeș, Arad, Bacău, Brașov, Bihor, Bistrița-Năsăud, București, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Satu-Mare, Sălaj, Suceava, Vâlcea), peste 1000 de cadre didactice şi peste 10.000 de preşcolari şi elevi au fost impilicaţi în mod direct în acțiuni de educație civică, voluntariat și caritate. Activităţile organizate în cadrul proiectului, de-a lungul întregului an şcolar 2018-2019 au avut ca scop, în principal, confecţionarea şi vânzarea unor produse realizate de copiii şi adolescenţii din grădiniţele, şcolile şi liceele partenere. S-a  urmărit astfel oferirea unui sprijin financiar copiilor din centre de plasament/asociații nonprofit identificate de fiecare județ partener. Suma finală rezultată este una considerabilă şi a depăşit cu mult aşteptările echipei, dar acest fapt demonstrează că bunătatea şi valoarea umană pot fi baza unei societăţi implicate.

          Prin urmare, toţi cei interesaţi, de la elevi şi profesori implicaţi, la părinţi şi membri ai comunităţii locale şi mass-media, sunt aşteptaţi SÂMBĂTĂ, 25 mai 2019, începând cu ora 10°°, pe terenul de sport al Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, pentru a participa activitatea Festivalul-Concurs Național. Organizatorii au pregătit activități variate (desen cu cretă colorată, pictură pe față, karting, karaoke, demostrații de majorete, modelare de desene, concursuri sportive, etc.) pentru a sărbători încheierea cu succes a celei de-a cincea ediții a proiectului. Va fi realizată de asemenea premierea beneficiarilor direcţi şi indirecţi din cadrul proiectului.

          Fiţi alături de noi într-un proiect reuşit care demonstrează încă o dată faptul că în învăţământul românesc şi, implicit, în cel sălăjean, educaţia se face prin devotament, altruism, implicare şi respect faţă de valorile societăţii!

 

You May Also Like..

BUCĂTĂRIA HOINARĂ SE ÎNTOARCE

Luni, 2 decembrie, în prezența a peste 700 de iubitori de tradiție și rost, a fost lansat la Hotelul J.W. Marriott din București, cel mai nou album de fotografie al artistului bucureștean Răzvan Voiculescu.

”Oameni și Datini”

În cadrul Expoziției Naționale de Fotografie Etnografică „Oameni și Datini” – ediția a V-a, organizată de Centrul Cultural „Reduta” Brașov […]

Fotografii din Sălaj

Fotografiile din Sălaj, realizate in cadrul Taberei de Fotografie ,,Sălaj-Frumusețe, Tradiție, Poveste” vor fi expuse în Castelul din Ujgorod, Ukraina […]