SĂLAJ VELO TUR

Atenționare:

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, în judeţul Sălaj, sâmbătă, 27 mai 2017, în intervalul orar 8:00-18:00, se va închide DN1F Zalău – Satu Mare, pe raza localităţii Bocşa (km 102+960 de metri), deoarece se vor executa lucrări la o trecere la nivel cu calea ferată.
În cazul în care lucrările nu vor fi terminate sâmbătă, drumul va fi închis şi duminică, 28 mai 2017, în acelaşi interval orar. Circulaţia rutieră se va desfăşura deviat, în ambele sensuri, pe ruta DN1H Hereclean – Şimleu Silvaniei, DJ108F Şimleu Silvaniei (str. 22 Decembrie 1989 – str. Independenţei – str. Cehei) – Moiad – intersecţie cu DN1F.

SĂLAJ VELO TUR: POROLISSUM

Înscrie-te aici: Road Grand Tour

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sălaj Plus organizează, în data de 28 mai 2017, cea de-a doua ediție a competiției de ciclism pe asfalt “Sălaj VeloTur”.

Evenimentul se dorește a fi un instrument inovator de promovare a județului Sălaj din punct de vedere turistic, la nivel regional și național, nu doar în rândul celor pasionați de ciclism, un fenomen aflat în plină expansiune în România, ci și a celor apropiați lor și a comunității locale.

Ediția din acest an a Sălaj Velo Tur, va avea ca punct de start şi de finiș Complexul Arheologic Porolissum, din comuna Mirșid, şi va include, adiacent competiţiei de ciclism, ateliere educaționale, pe teme istorice și de cultură locală, precum și diverse jocuri și activități de societate pentru publicul larg, urmând ca evenimentul să se încheie cu un concert susținut de artiști locali.

„Sălaj Velo Tur: Porolissum” face parte din circuitul competițiilor de ciclism Road Grand Tour, organizat de către Asociația Județeană de Ciclism Prahova, al cărei reprezentant este Alex Ciocan, un sportiv extrem de apreciat, cu o experiență de peste 20 de ani în domeniu.

Pentru a încuraja crearea de cluburi sportive județene sau consolidarea celor deja existente și pentru creșterea vizibilității proiectului și a organizatorilor, vor fi selectați 30 de sportivi din Sălaj, cărora le vor fi acordate echipamente profesioniste personalizate.

Evenimentul se va axa în principal pe promovarea celui mai cunoscut obiectiv turistic existent în Sălaj, Complexul Arheologic Porolissum, dar și a proiectelor de reabilitare a drumurilor județene, a Limessul-ui roman și a Circuitului Castrelor Romane.

La nivelul județului există nevoia creării unor oferte turistice în vederea atragerii de vizitatori. Acest eveniment poate reprezenta unul dintre punctele de plecare în construirea de oferte turistice pentru o anumită categorie de public. Prin colaborarea cu alte organizații și instituții, dar și cu alți factori de interes, precum întreprinzătorii din turism și furnizorii de servicii din alimentația publică, vom stabili bazele diversificării ofertelor turistice și sporirii numărului acestora.

Înscrierile se fac până în 25 mai 2017, ora 24:00, pe site-ul www.roadgrandtour.ro , mai multe informații găsiți și pe site-ul A.D.I. Sălaj Plus, www.salajplus.ro.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociația Județeană de Ciclism Prahova, Consiliul Județean Sălaj, Primăria Municipiului Zalău, Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, Asociația Amicii Muzeului, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Centrele de Informare Turistică active la nivel județean și cu Agenția Națională de Presă AGERPRES.

 * Menționăm că A.D.I. Sălaj Plus asigură kit-uri de start și numere de concurs pentru primii 300 de sportivi care se vor înscrie și vor fi validați pe:   http://www.roadgrandtour.ro/cursa/2017-velo-tur