Descoperim noi povești

admin EVENIMENTE, PROIECTE , , , ,

Salajul Interaciv siglaSălajul Interactiv II
– Descoperim noi povești –facebook-logoCopii in Salaj proba

Această etapă a concursului se va desfășura în intervalul de timp 14 martie – 24 iunie 2016.
În perioada 14 martie – 15 aprilie 2016 , elevii din unitățile de învățământ gimnazial și liceal menționate, care doresc să prezinte într-un mod inedit și atractiv patrimoniul județului Sălaj (obiective, legende, rețete, oameni importanți pentru comunitatea locală din care fac parte, tradiții și obiceiuri locale) se pot înscrie la concursul Sălajul Interactiv, în cadrul unor sesiuni de informare organizate de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sălaj Plus.
În intervalul 14 martie 2016 – 19 mai 2016, elevii, sub îndrumarea unui profesor coordonator, vor realiza fotografii, eseuri, desene sau vor relata povești și legende scrise despre subiectul ales, ținând cont de următoarele aspecte (reguli):


1. Tema aleasă pentru prezentare trebuie să fie situată în zona lor de proveniență sau într-un areal situat la maxim 15 km distanță;
2. În cazul în care elevii aleg ca modalitate de exprimare eseul, acesta poate să nu includă și fotografii, dar dacă elevii doresc să prezinte tema aleasă prin fotografie sau desen, acestea trebuie să fie însoțite de descriere și motivare;
3. Pentru realizarea lucrărilor, elevii au la dispoziție un interval de 3 săptămâni de la data prezentării și demarării concursului în unitatea de învățământ de care aparțin;
4. Contribuțiile elevilor vor fi evaluate la nivelul unității de învățământ, de către o comisie alcătuită din profesorul coordonator și 2 sau 3 colegi ai săi, plus posibile evaluări ale colegilor concurentului.

La termenul stabilit pentru fiecare unitate de învățământ în sesiunea de informare și înscriere, 2 zile după data stabilită pentru finalizarea lucrărilor, acestea vor fi preluate de către aparatul tehnic al A.D.I. Sălaj Plus și depuse la sediul Asociației în vederea jurizării finale.
În acest interval, elevii au posibilitatea de a-și promova lucrările prin intermediul rețelelor de socializare, numărul de aprecieri obținut fiind un aspect care poate influența jurizarea în favoarea lor.
Astfel, în perioada 12 aprilie – 19 mai 2016 se va desfășura evaluarea lucrărilor realizate de elevi, iar în perioada 14 aprilie – 23 mai vor fi stabiliți câte 3 câștigători pentru fiecare unitate de învățământ.
Între 24 mai și 30 mai 2016, lucrările primilor clasați la nivel de unitate de învățământ vor fi jurizate de o comisie de evaluare alcătuită din reprezentanți ai Tenaris Silcotub, Inspectoratului Școlar Județean Sălaj, Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău și A.D.I. Sălaj Plus pentru stabilirea clasamentului final, cu desemnarea celor 3 mari câștigători.
Fiecarea membru al comisiei de evaluare va acorda lucrării un punctaj pe o scară de la 1 la 100, în funcție de următoarele criterii: relevanța informației, inovare, originalitate, acuratețea exprimării (prezentării), complexitate.

Rezultatul final este calculat ca medie aritmetică a punctajelor acordate de fiecare membrul al comisiei de evaluare.
Premierea celor 3 mari câștigători va avea loc în 23 sau 24 iunie 2016, în cadrul festivităților de încheiere a anului școlar 2015 – 2016 sau în cadrul unei festivități speciale, așa cum vor alege profesorii coordonatori.
Premiile vor fi acordate conform clasamentului final la nivelul fiecărei unitate de învățământ, astfel:

Locul I: 1 Atlas / Enciclopedie pentru elevi
Locul II: 1 Glob pământesc
Locul III: 1 Joc de societate Activity/Catan

Primele trei dintre lucrări evaluate, care obțin cel mai mare punctaj, vor desemna câștigătorii finali ai concursului. Premiile acordate sunt:

Locul I: 1 Tabletă
Locul II: 1 Smartphone
Locul III: 1 Aparat foto

Unități de învățământ implicate în proiect:

Colegiul Național „Silvania” Zalău
Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău
Liceul Tehnologic „Mihai Viteazu” Zalău
Colegiul Tehnic „A.P.I.”
Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Zalău
Liceul Tehnologic „Cserey Goga” Crasna
Liceul Pedagohic „Gheorghe Șincai” Zalău
Liceul Tehnologic „Octavian Goga” Jibou
Școala Gimnazială Nr. 1 – Buciumi
Școala Gimnazială Nr. 1 Bălan
Colegiul Naţional „Simion Bărnuţiu”, Șimleu Silvaniei
Școala Generală „Silvania”, Șimleu Silvaniei
Școala Generală Plopiș
Școala Gimnazială Valcău de Jos
Școala Gimnazială Pericei

Școala Gimnazială Vârșolț

Biblioteca comunală Mirșid

Proiect realizat cu sprijinul t_T_SB_4

DESCARCĂ DE AICI REGULAMENTUL!

DESCARCĂ AICI CALENDARUL PROIECTULUI!

0002

You May Also Like..

Haba urbană

La Casa Orășenească de Cultură din Jibou este amenajată o încăpere de casă țărănească ce cuprinde obiecte vechi din zona […]

Hora Unirii la Plopiș

Primăria comunei Plopiș, Centrul de Informare Turistică Plopiș și Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj (CCAJS) prezintă spectacolul […]

Pup-o mă!

„Pup-o, mă!”,  primul film de lung metraj produs de sălăjenii Alin Panc și Văru’ Săndel, în care  joacă și zălăuanul […]