„Daruri de acasă”- târg de produse locale, Zalău, 1 Decembrie 2017

admin EVENIMENTE , ,

 
            Peste 30 de mici producători și meșteri populari din Sălaj, sub îndrumarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Sălaj Plus și a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, vă invită să le descoperiți produsele și îndemânarea la târgul organizat cu ocazia Zilei Naționale a României.
            La târg veți găsi daruri frumoase pentru cei dragi, făcute cu iscusință și un strop de suflet, din Țara Silvaniei, precum: dulcețuri, produse apicole, produse cosmetice, țesături, clopuri, coșuri și obiecte din nuiele, vin, pălincă, cidru, dar și bucatele savuroase, din ingrediente locale ce vor fi pregătite după rețete vechi și puse spre vânzare.
Specialiştii Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău vă aşteaptă cu ateliere educaționale interactive, tematice, potrivite pentru orice vârstă.
Pentru a sărbători cum se cuvine această zi, organizatorii vă invită să purtaţi cel puţin un obiect vestimentar din lada de zestre a bunicilor, iar  primele trei  dintre cele mai complexe/complete costumaţii vor fi premiate.
Evenimentul reprezintă un prilej de a ne descoperi nu doar produsele autentice românești, făcute cu grijă și respect față de tradiții și natură, ci și locurile și oamenii din Țara Silvaniei, și de a crea un cadru propice comunicării deschise dintre consumatori și producători. Târgul va fi și un îndemn de consum responsabil, de a investi în comunitățile locale și de acordare a încrederii în cei de lângă noi.
„Daruri de acasă” se va desfășura pe Platoul de Marmură, din zona centrală a Zalăului, imediat după parada militară și până la  începerea spectacolului muzical-coregrafic organizat la Casa de Cultură a Sindicatelor începând cu ora 17:00. În cazul în care condițiile meteorologice vor fi nefavorabile, târgul va fi organizat în curtea Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Piața 1 Decembrie 1918, numărul 11.
Luaţi-vă straiele de sărbătoare şi haideţi să ne sărbătorim ziua împreună!
Evenimentul este organizat de către Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sălaj Plus, Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, Consiliul Județean Sălaj, Instituția Prefectului Județului Sălaj,  Primăria Municipiului Zalău, Crucea Roşie Sălaj și Batalionul 317 Sprijin Logistic Voievodul Gelu Zalău.
 

You May Also Like..

Centenar Călător

Cei de la MJIAZ sunt pregătiți de „Centenar călător”, un autobuz- expoziție dedicat valorizării contribuției sălăjenilor la înfăptuirea României moderne. […]

BATHORY FEST 2018

Cavaleri, domni și domnițe, nu uitați la cetate să vă prezentați! Cetatea Bathory, Șimleu Silvaniei    AM ZIS!

Run to the Hills

Un cross printre vii, silvoiță făcută la foc molcom, concursuri gastronomice, muzică bună, atelaje faine și artificii vă așteaptă la […]